schade_gebroken_been_stockphoto

Welke aansprakelijkheidsverzekering past bij jouw bedrijf?

Een werknemer heeft net de vloer van jouw restaurant gedweild, vervolgens glijdt een klant uit en breekt zijn been. Het zal je maar gebeuren. De kans is groot dat de klant de ziekenhuiskosten op jou zal verhalen. Dan is het fijn als je terug kunt vallen op een aansprakelijkheidsverzekering.

Als je een bedrijf hebt, is het mogelijk dat er door jouw product of dienst schade ontstaat bij een klant. Ook kan een medewerker gewond raken op de werkvloer. Als eigenaar ben jij aansprakelijk, eventuele schadeclaims zijn daarom voor jouw rekening. In sommige gevallen is de schade beperkt, maar wat als de schade flink oploopt? Grote schade kan de continuïteit van jouw bedrijf in gevaar brengen of – in het ergste geval – leiden tot een faillissement. 

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Door middel van een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) ben je verzekerd tegen onvoorziene schade die jij en je medewerkers aanrichten tijdens een werkdag. Welke bedrijfsaanpsrakelijkheidsverzekering voor jou verstandig is, is van verschillende factoren afhankelijk. Vraag jezelf allereerst af welke risico’s je loopt. Dit is per bedrijf verschillend. Een lasser loopt bijvoorbeeld meer risico dan een fotograaf of kunstenaar. Heb jij mensen in dienst die regelmatig op bezoek gaan bij de klant? Ook dan is het risico groter dan wanneer je als zzp’er vanuit huis werkt.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Naast de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven kun je ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) afsluiten. Met een BAV-verzekering verzeker je de financiële schade die jij veroorzaakt door een beroepsfout. Denk hierbij aan een foute inschatting van een architect of een vergissing van een makelaar in een taxatie waardoor de waarde van een huis bij gedwongen verkoop ineens een stuk lager blijkt dat ingeschat. Voor eventuele vermogensschade die hieruit voortkomt kan een beroep gedaan worden op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. 

Als ondernemer wil je inzicht hebben in de zakelijke risico’s die je loopt, zodat je zelf kunt bepalen of, en zo ja hoe, je je tegen deze risico’s verzekert. Midden Brabant Advies kan – samen met haar partner Quintes – je hierbij helpen. Bel voor een kennismaking: Peter Dirks 013-5212001.