Senioren hypotheek

Aangescherpte financieringsregels zorgen ervoor dat het voor senioren lastig(er) kan zijn om de hypotheek voor een nieuwe woning rond te krijgen. Zit u tegen de pensioenleeftijd aan of ontvangt u reeds AOW? Dan is de kans groot dat ook u last heeft van deze financieringsregels. Gelukkig is dat vanaf nu verleden tijd. Vanaf 18 juni geldt er namelijk een ruimere acceptatiegrens van NHG voor senioren met een verhuiswens. 

Heeft u een nieuwe woning op het oog? Vindt u het tijd om uw rijtjeswoning in te ruilen voor een ruim appartement? Of wilt u samen met uw partner naar een levensloopbestendige woning verhuizen? Dan is er een kans dat u tot voor kort de financiering niet rond kreeg. Voorheen werd er namelijk gewerkt met de vastgelegde methode waarmee geldverstrekkers de maximale hypotheek berekenen. Deze methode is nadelig voor ouderen. Om senioren meer kans te geven op een hypotheek en om tegelijkertijd de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen komt daar vanaf nu verandering in.

Nieuwe toetsingswijze

Speciaal voor senioren wordt de berekening van de maximale hypotheek aangepast. Er wordt rekening gehouden met de werkelijke vaste lasten die bij de nieuwe hypotheek horen. Aan de hand van het inkomen wordt vervolgens gekeken of u de werkelijke vaste lasten – oftewel de kosten die u maandelijks aan de bank moet betalen – kunt dragen. Hierdoor wordt de leencapaciteit van senioren verantwoord verhoogd. Om voor deze manier van toetsen in aanmerking te komen moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen. U moet bijvoorbeeld de hypotheekrente voor een langere periode vastzetten.

Senioren Hypotheek NHG Adfiz

Wilt u meer weten over de Senioren Hypotheek?

Wij kunnen u hier uiteraard meer over vertellen. Bel, mail of loop eens binnen voor informatie en advies of klik op de onderstaande button om contact op te nemen.