Zakelijke fietsverzekering

Vanaf 24 februari 2020 is het mogelijk om een fietsverzekering af te sluiten voor fietsen die u ook zakelijk gebruikt. Of de fiets nu gebruikt wordt door één van uw eigen medewerkers of door klanten van uw bedrijf, u kunt deze fiets ook dan gewoon verzekeren via Midden Brabant Advies.

Waarom een zakelijke fietsverzekering?

We zien dat de overheid het gebruik van de (elektrische) fiets steeds meer stimuleert. En nu ook het gebruik van auto’s in grote steden wordt teruggedrongen, is de fiets voor veel bedrijven een goed alternatief voor de auto. Steeds vaker wordt de fiets daarom gebruikt voor zakelijke doeleinden. Om hierop in te spelen, maken wij het nu mogelijk om een fietsverzekering af te sluiten voor zakelijk gebruik.

Hoe werkt het?

Het afsluiten van een doorlopende of kortlopende fietsverzekering voor zakelijk gebruik, werkt op dezelfde manier als het afsluiten van een reguliere fietsverzekering. Midden Brabant Advies helpt u graag bij de aanvraag. Afhankelijk van het soort gebruik geldt een aangepaste premie voor de fietsverzekering.

Premies

Voor het verzekeren van een fiets die zakelijk wordt gebruikt, geldt een toeslag op de premie voor Diefstal en Diefstal + Schade. De toeslag geldt niet voor de premie van Pechhulp. We hanteren de volgende categorieën en toeslagen:

CategorieToeslagGebruik
De privé fiets100%Overwegend particulier gebruik, zoals woon-/werkverkeer en private lease fietsen.
De fiets van de zaak105%Fiets ter beschikking van één medewerker voor uitoefening van het beroep (vergelijkbaar met de auto van de zaak).
De fiets voor medewerkers110%Fiets ter beschikking van verschillende medewerkers. De fiets wordt aan het einde van de dag bij het bedrijf gestald.
De fiets voor relaties125%Fiets als vervangend vervoersmiddel voor relaties van het bedrijf, bijvoorbeeld bij garagebedrijven.
De huur fietsNog niet mogelijkFietsen bedoeld voor verhuur, zowel zakelijk als particulier. Mogelijk tegen betaling van een huurbedrag.
De bezorg fietsNog niet mogelijkFietsen voor bijvoorbeeld maaltijdbezorging, post-/pakketbezorging of vervoer van mensen.

Polisblad en lopende verzekeringen

Verzekert u een fiets die (ook) zakelijk gebruikt wordt? Dan voorzien wij het polisblad met een clausule met de volgende tekst:

In tegenstelling tot wat er in onderdeel B artikel 6a van de Verzekeringsvoorwaarden staat, is er wel dekking tijdens zakelijk gebruik van de fiets. Let op: koeriersdiensten zoals maaltijd- of postbezorging blijven uitgesloten van de dekking’.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over zakelijke fietsverzekering? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons kantoor in Haaren. Dit kan telefonisch via telefoonnummer 0411-621276 of per e-mail: info@middenbrabantadvies.nl