Zakelijke pensioenen

Voor u als ondernemer. Voor uw medewerkers. Voor uw nabestaanden.

In Nederland zijn u en uw medewerkers voor uw basis oudedagsvoorziening aangewezen op de AOW. Afhankelijk van de aard van uw bedrijfsvorm zijn er verschillende manieren om op een fiscaal aantrekkelijke manier een pensioen op te bouwen. Ook kunt u een voorziening treffen voor het geval u zelf niet meer voor een inkomen kunt zorgen; denk aan uw nabestaanden of een situatie bij arbeidsongeschiktheid.

Meer dan de helft van de werknemers zullen minder pensioen ontvangen dan verwacht en ook uw eigen inkomen kan flink terugvallen. De gebruikelijke pensioenfondsen hebben door dalende aandelenmarkten en een lage rente onvoldoende vermogen om alle pensioenen te kunnen uitbetalen. Midden Brabant Advies kan u daarbij goed en degelijk adviseren.

Wilt u als zelfstandige ondernemer geen risico lopen om uw inkomsten te verliezen bij arbeidsongeschiktheid? Kunt u de kosten van arbeidsongeschiktheid van uw medewerkers opvangen en zijn zij zelf voldoende bewust van hun risico’s? Ook hier brengen wij voor u de risico’s in kaart en adviseren wij u over een passende dekking, om u als (zelfstandig) ondernemer te voorzien van inkomen bij arbeidsongeschiktheid of beroepsongeschiktheid, door ziekte of invaliditeit.

Meer weten? Neem dan contact met ons op via onderstaande button